Powered By :

Followers

Saturday, December 11, 2010

its been a long time...

well, this time kinda different than the other post because i'll talk bla bla bla about something which i did not always prefer to share in my blog.. ME (:
hehe..
Btw, degree dah pun habis for 3rd semester.. n a lot of things changed through the time flow.. what to do, i cant forced my self to return back all the things that i've done.. one thing that i should be grateful is i still have my family n friends beside me..
Thx for those who has collaborate! ahaha.
Degree level teach me lots of thing actually.. It so hard to get SUCCESSFUL in this level even though you already think that it is PERFECT.
Hanif Hasif Hanafi. learned well from the past and make a right path for your FUTURE.. Insyaallah..
For next semester, 4.0 MUST be!

Monday, November 8, 2010

The Art of Light


















sekian.
-hanef h-

Saturday, October 30, 2010

Keputusan Perlawanan Akhir Piala Malaysia: Kelantan 2 - 1 Negeri Sembilan

Kelantan Juara Piala Malaysia 2010  GOMO KLATE GOMO! 

Kelantan sah menjadi juara Piala Malaysia pada tahun 2010 selepas menewaskan Negeri Sembilan 2-1. Pada separuh masa pertama, Kelantan ketinggalan 1 gol hasil sepakan penalti yang diambil oleh Shahurain b Abu Samah.

Menjelang separuh masa kedua corak permainan Kelantan menampakkan peningkatan dari separuh masa pertama. Kecederaan ketua pasukan Negeri Sembilan iaitu Mohd Aidil Zafuan jelas digunakan sebaiknya oleh Kelantan dengan menjaringkan gol penyamaan hasil tandukan Hairuddin Omar. Jelas skali gol itu menyuntik semangat pemain Kelantan untuk terus memburu gol dan hasil nya, Badri Radzi menghasilkan gol kedua dengan sepakan kencang on the run. Tahniah diucapkan kepada skuad bola sepak Kelantan!







Saturday, September 18, 2010

Al-Fatihah kepada arwah M.Rajoli

PETALING JAYA: Pelakon veteran M. Rajoli, 65, yang dilaporkan berada dalam keadaan kritikal meninggal dunia di Hospital Ampang, Selangor selepas dimasukkan ke hospital itu petang Khamis.
Menurut adik ipar Allahyarham, Mohlis Md. Din,47, Allahyarham menghembuskan nafas terakhir kira-kira pukul 10.45 malam, Jumaat, di sisi isterinya Hassimah Mat Din dan anak bongsunya, Mohd. Arif.
Allahyarham di jadual dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Datuk Keramat, Kuala Lumpur sebelum solat Zuhur, Sabtu.
M. Rajoli disahkan menghidap kanser di kelenjar otak atau lymphoma sejak tiga tahun lalu dan dijaga sepenuhnya oleh isteri pertamanya, Hassimah Mat Din.


sumber: mstar onine.

Friday, September 17, 2010

Need Your Kindness to Vote! :D




Double your Charm with Double A Copy Center

Exude your charm with Double A when you spend at our participating
Double A Copy Center Outlets and stand a chance to win a Complementary Make-over!*

Ladies will win SILKYGIRL Make-up workshop Session while
Gentleman will win A Cut Above Hair-styling Session


Who are we looking for?
If you are between 18 to 25, existing University/College student. You are the One!

How to participate?
*Simply spend at least RM15 at participating DACC outlets and stand a chance to win make over session, RM500!



Promotion Period

[15th July - 31st August 2010]
Enrollment of 'Miss Glamour Double A' and 'Mr Suave Double A' in DACCs

[2nd September 2010]
Announcement of the lucky candidates who win Complementary Make-over [20 Female and 15 Male]

[4th September 2010]
Carry out make over
Location: A Cut Above Academy
F1.19, 1st Floor, Sunway Pyramid, Bandar Sunway,
Petaling Jaya, Malaysia, 46150

[11th - 30th September 2010]
Voting of 'Miss Glamour Double A' and 'Mr Suave Double A' on Facebook

[11th October 2010]
Annoucement of the winner - 'Miss Glamour Double A' and 'Mr Suave Double A'



Actually, one of my fren, Atyn Azman has joined this contest and we need to vote for her. Kindly ask for ur kindness to vote for her. Thx guys. 
You can directly go to DACC.MY at facebook.
Then, u need to "like" DACC.MY page.
And after that, you can klik to this link.:

Do vote for her kay.

Thanks everyone ! (:

Poskad Hari Malaysia Untuk PM






KUALA LUMPUR Orang ramai yang ingin menyatakan pandangan masing-masing demi kesejahteraan negara kini boleh melakukannya secara terus kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak melalui kempen Poskad Untuk PM mulai semalam.




Ucapan melalui poskad itu boleh dilakukan menerusi laman web www.poskaduntukpm.com.my.
Penasihat Malaysia Centre Public Opinion (Macpo), Datuk Seri Azman Ujang berkata, ucapan itu boleh dilakukan sehingga 15 Oktober dan dijangka disampaikan kepada Najib pada pertengahan bulan November nanti.
Macpo menyasarkan kira-kira 30,000 hingga 50,000 poskad akan diterima dan kami akan sampaikan kepada Najib hasrat rakyat terhadap kepimpinan beliau, jelasnya pada sidang akhbar di sini semalam.
kredit : kosmo.com.my

Internet Explorer 9 has been launched

SAN FRANCISCO--Microsoft launched the beta of Internet Explorer 9 on Wednesday, promising to use the whole power of the PC to set Web sites free from the constraints previously imposed on them.
"The Web is about sites," Corporate Vice President Dean Hachamovitch said at an event here. "Browsers should be too. Today, Web sites are boxed in."
The new browser features a minimalistic user interface, hardware acceleration, and broader support for Web standards including HTML 5 and CSS 3.
For Microsoft, the arrival of IE9 is an attempt to compete more fully with Mozilla's Firefox, Google's Chrome, and other browsers. Although various flavors of Internet Explorer are still used for one in three Web site visits, Microsoft has been losing share for years as rivals have moved ahead technically.
With IE9, Microsoft is trying to change that, while also bringing more of Windows 7's capabilities to the browser. The new browser allows users to pin a Web site to the Windows 7 taskbar, much as a user can do already with applications. Sites that are pinned in this fashion can then program "jumplists" that allow surfers to quickly move through various parts of the Web site.


Read more: http://news.cnet.com/8301-13860_3-20016533-56.html#ixzz0zkYEypVU

Friday, September 10, 2010

Fesyen pakaian di hari raya aidilfitri





Aha, sudah pasti di hari raya ramai yang memikirkan tema warna pakaian baju melayu, kurung, ataupun kebaya.. Namun kini, setiap pakaian telahpun di adaptasi menjadi satu gaya fesyen yang menarik untuk di peragakan di hari raya. Selain warna, corak gaya sesuatu pakaian itu juga menjadi ukuran bagi sesetengah pihak. Mari kita lihat antara beberapa fesyen pakaian yang sesuai di aidilfitri yang bakal menjelang di pagi raya ini. Aha, mungkin ada fesyen yang boleh kita berkongsi bersama.

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat semua rakan blogger, Ampun dan maaf jika ada tersalah kata atau bicara sepanjang perkenalan. Salam Aidilfitri buat semua. (:

Friday, September 3, 2010

The Stig's ID is 'Top Gear' no more secret - yahoo.com

LONDON – The opaque visor of one of Britain's most famous helmets has been lifted.
The identity of The Stig, the always-anonymous test driver on the popular television show "Top Gear," has long been a closely guarded secret. On Wednesday, lawyers said the BBC had been refused an injunction blocking publication of a book revealing the identity of the character.

Shortly after, publishers HarperCollins said in a statement that a 33-year-old racing driver named Ben Collins "has a great story to tell about his seven years as The Stig, which will appeal to a wide audience beyond just motoring enthusiasts."
Calling it a "victory for freedom of speech," HarperCollins said the book will be published in Britain on Sept. 16.
The white-suited Stig is the second in the role; the first Stig, who wore a black suit and helmet, was Perry McCarthy. He left the show in 2003 after his identity was revealed.
The show has a long-standing policy of not commenting on The Stig's identity. A "Top Gear" spokeswoman said no decision has been made on whether the character will be back when the show returns.

"Top Gear" is one of the BBC's most successful programs, and is seen in more than 100 countries around the world. Alongside the show's three garrulous hosts, The Stig is an always-silent presence, fearlessly navigating the show's test track in glamorous cars.
Speculation over his identity is a favorite pastime for fans of the show, and the "Top Gear" website sells T-shirts proclaiming "I am The Stig," "I am not The Stig," and "I am The Stig's fat cousin," among others.
"The whole point of The Stig is the mystique — the bizarre characteristics he has, the wonderment created about what he might think, feel, do or look like," producer Andy Wilman said in a post on the show's website. "Kids adore the conceit, and I believe adults, although they know it's a man in a suit (or is it?) gladly buy into the whole conceit because they find it entertaining."
The Stig's Facebook page — which more than 2.5 million people "like" — says he was recently attacked by a goose, that his ears "are not where you would expect them to be," and that he thinks the movie "Star Wars" is a documentary.

The BBC said it sought the injunction — the hearing was held in private — because viewers like the mystery surrounding the driver's identity and it's "vital to protect the character of The Stig."
The broadcaster said that the judgment does not prevent them from taking the issue further in the courts.
'The BBC will not be deterred from protecting such information from attack no matter when or by whom it should arise," the broadcaster said in a statement.
Collins' website says he has raced on the Formula Three and NASCAR circuits, and drove James Bond's Aston Martin in the 2008 film "Quantum of Solace."

Thursday, August 26, 2010

Dear Moon.


Dear moon, please lend me your ears..
Listen to what my heart want to say.. 
Coz what i want to say is the truth.. 
Nothing but the truth.. (:




    


-hanef h-

Wednesday, August 18, 2010

Lady Gaga spotted at Lollapalooza wearing fishnet.






Lady Gaga was spotted at Lollapalooza wearing fishet and make a crowd surfing two times bravely. Before that Lady Gaga stunned the crowd by showing up to play drums for "Magnetic Baby" song briefly for glam-rockers Semi-Precious Weapons and then she kissed band leader Justin Tranter while do the crowd surfing. There are some pictures at Lollapalooza.

Monday, August 16, 2010

Barrack Obama setuju masjid dibina di New York beserta video.





President Amerika Syarikat, Barrack Obama bersetuju pembinaan masjid di lakukan di New York. Apa yang menjadi kontroversi ialah apabila masjid itu akan dibina berdekatan dengan bekas tapak tragedi 11 September iaitu berhampiran dengan bangunan World Trade Center.
Barrack Obama berkata kepada media, "Muslim juga mempunyai hak untuk mengamalkan agama mereka di sini seperti penganut agama lain."
Syarikat yang bertanggungjawab untuk membina masjid itu  telah merancang untuk membina sebuah bangunan 13 tingkat sebagai Islamic Community Center.
Ada beberapa penduduk di New York bersetuju dengan tindakan Obama itu dan ada juga yang menuding jari dan berpendapat pembinaan masjid itu perlu dijauhkan sedikit dengan tapak bangunan WTC. Namun apa yang pasti, umat Islam di Amerika Syarikat sudah pasti menganggap ini sebagai satu perubahan baik yang dibawa oleh Obama. Saksikan video sidang media Barrack Obama.

Friday, August 13, 2010

Who is KETUT LIYER?


Ketut Liyer? Begitu unik namanya. Beliau terkenal sebagai seorang penilik nasib yang terkenal di Bali, Indonesia. Ketut Liyer mendapat perhatian media apabila terlantar di hospital kerana sakit jantung.
Ketut Liyer popular menerusi buku memoir terlaris yang dihasilkan penulis Elizabeth Gilbert berjudul Eat Pray Love.




Ketut Liyer dimasukkan ke hospital beberapa hari sebelum sebuah filem yang diadaptasi dari memoir berkenaan dan dibintangi aktres, Julia Roberts memulakan tayangan di Amerika Syarikat.

Julia berlakon sebagai Gilbert dalam filem tersebut yang mengisahkan tentang seorang janda yang kecewa mengembara selama setahun ke Itali, India dan Bali untuk mencari ketenangan.
Julia bertemu dengan Liyer semasa penggambaran dan beberapa adegan filem itu dirakamkan di rumah penilik nasib tersebut.

Ketut Liyer dianggap sebagai seorang selebriti di kampungnya, Ubud sejak buku tersebut berada di pasaran pada 2006.
Ramai pelancong dan penduduk tempatan telah berkunjung ke rumah lelaki itu di Pulau Bali untuk menilik nasib.

Cucu perempuannya, Wayan Puspita Sari, berkata, datuknya yang berusia 96 tahun itu pernah ditawarkan untuk muncul dalam beberapa iklan televisyen dan media cetak.  
sumber; kosmo

Thursday, August 12, 2010

Nuffnang : Keyword Statistic

For the first time I hit a large number of visitor without do any blogwalking. It came from my previous post pertaining about was it true blackberry be banned in Malaysia? Have a look;

Thanks for viewer who came and read the post. And for all nuffnagers, i'll be visit to your blog as much as I can. Sorry i'm not been active last week since I had so much task that need to be done. Take a good care guys.




Monday, August 9, 2010

Blackberry di haramkan di Malaysia. Benarkah?


Inilah isu yang kini sering dibualkan oleh pengguna blackberry di Malaysia. Adakah benar penggunaan telefon pintar ini boleh mengancam keselamatan negara?

Di Arab, kerajaan UAE telah menghalang penguunaan servis blackberry untuk melindungi keselamatan negara itu. Mereka berpendapat bahawa pegunaan jalur lebar dengan menggunakan blackberry tidak terhad dan segala rahsia negara dapat dihantar ke luar negara secara automatik.






Beberapa negara lain seperti Algeria, Indonesia dan lain². Namun berita memberitahu bahawa Indonesia menafikan pengharaman blackberry.

So, bagi pengguna blackberry di Malaysia, di harapkan anda bersabar dan menunggu keputusan sepenuhnya yang diambil oleh kerajaan. (:

Wednesday, August 4, 2010

Bunuh 4 Juta Nyamuk, Huang Yuyen rain RM9580



Seorang perempuan Taiwan meraih rekor dunia sebagai penangkap nyamuk selepas membunuh empat juta nyamuk dalam sebulan. Perempuan itu pun pulang dengan hadiah berupa wang tunai bernilai 1.900 poundsterling atau RM 9580.

Huang Yuyen, dari daerah Yunlin di Taiwan selatan, mengalahkan 72 saingannya dalam kontes menangkap nyamuk yang diselenggarakan Imbictus International, perusahaan pembuat perangkap serangga. Media melaporkan, total berat nyamuk yang ditangkap mencapai 1.5 kilogram. Jumlah yang dicapai Huang itu lebih banyak dua kali lipat dari yang berhasil ditangkap saingan terdekatnya.





Imbictus International telah mengirimkan usulan ke Guinness World Records untuk meminta agar prestasi Huang diakui sebagai rekor dunia dan meminta Yuyen digelari sebagai pembunuh hama terbanyak di dunia

Nyamuk menjadi bahaya utama kesehatan masyarakat Taiwan, terutama sebagai pembawa malaria sampai dengan tahun 1965 sebelum nyamuk malaria dibasmi di pulau itu. Namun sampai saat ini nyamuk masih berbahya, terutama dalam penyebaran demam berdarah.

Thursday, July 29, 2010

Axe Commercials

Below is some of AXE Commercial that you never seen in your television. Enjoy it guys. (:






























Axe bring the attraction of women to the guys! aha :D

Wednesday, July 28, 2010

Pameran Keranda: Tradisi & Misteri


Pameran Keranda: Tradisi & Misteri di Muzium Negara, Kuala Lumpur bermula dari 1 April hingga 31 Ogos 2010.



Keranda kayu balak berusia lebih 1,000 tahun yang pernah digunakan oleh masyarakat di Sabah dan keranda Salong yang digunakan oleh masyarakat Sarawak adalah antara tarikan yang disediakan bagi membawa orang ramai ke pameran keranda yang akan berlangsung di Muzium Negara dari 1 April hingga 20 Jun ini.
Selain keranda berusia lebih 1,000 tahun yang bermotifkan kehidupan manusia dan alam semula jadi masyarakat Sabah, 28 buah lagi keranda lama dari pelbagai kaum di Malaysia dan rantau ASEAN iaitu Indonesia, Thailand dan Filipina akan turut dipamerkan.
Ketua Pengarah Jabatan Muzium Negara, Datuk Ibrahim Ismail berkata, pameran keranda itu bertujuan memberi pendedahan buat orang ramai mengenai kepercayaan, adat serta amalan masyarakat lain khususnya dalam upacara pengebumian.






"Kami ingin memberitahu pengunjung mengenai cara-cara pengebumian serta kepercayaan yang diamalkan oleh masyarakat dahulu, di mana perkara seperti ini tidak diketahui oleh masyarakat masa kini,” katanya dalam satu persidangan media mengenai pameran keranda itu di sini hari ini.

Beliau berkata, keranda moden bersalut emas yang digunakan oleh masyarakat Cina yang bernilai hampir setengah juta ringgit akan turut dipamerkan tetapi hanya selama tiga hari mulai 1 April.
Pameran itu dibuka setiap hari bermula pukul 9 pagi hingga 6 petang. Apa lagi, jom beramai ramai kita ke sana! (:

Friday, July 23, 2010

Betul ke?

Tengah syok² cari gambar² pelik, tiba² terjumpa gambar ni :


Mak aih, besar nya ular ni. Pape pun, BETUL KE?

Wednesday, July 21, 2010

"LENSA BURUK, THE CONTEST"

Berikut adalah syarat-syarat penyertaan "Lensa Buruk, The Contest " :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur.

2. Hendaklah mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda.

3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan.

4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com

5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.

6. Hanya satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang di edit secara melampau tidak akan di layan. Ini pertandingan tangkap gambo ye, bukan pertandingan graphic design. =P

7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 mega pixel dan 2 mega pixel 1.3 megapixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalah dilarang sama sekali.

8. Pastikan tajuk entri anda ialah, "LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :

Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam ( contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......



-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-

9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas.
10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan updates kan setiap penyertaan di dalam entri ini. :) Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. :)
Tajuk foto : Jika manusia buta, kita boleh mendermakan mata. Jika haiwan buta sebegini? apa yang boleh kita lakukan?

Model Telefon Bimbit : Nokia 6500



Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana perkataan Lensa Buruk itu sendiri melambangkan minat Ti Anne di dalam fotografi yang ingin dikongsi bersama peminat fotografi diluar sana tanpa merasa tinggi diri atau pun professional. It is the art of photography. (:








"IT'S NOT ABOUT THE CAMERA,
ITS ABOUT HOW YOUR HEART LOOK THROUGH IT "
-Ti Anne- *I love this quote Ti Anne. (:

So, ini antara 5 orang rakan blogger yang dirasakan berbakat:
2) Afan
3) Ejum
5) Telor

Lets join the contest guys. Its so easy. RM30.00 waiting for you. (: 


Saturday, July 17, 2010

Larissa Riquelme the hottest Paraguay model?

Larissa Riquelme or her true name is Larissa Mabel Riquelme Frutos was born on 22 February, 1985. She is a Paraguayan model and actress at the city theatre in Paraguay capital. In 2010, she become the best paid model in Paraguay. 

During FIFA 2010 World Cup, Larissa be a supporter of Paraguay national football team and the club Cerro Porteno. She was first pictured in international media celebrating a goal during the game between Paraguay and Italy with her mobile phone between her breasts. Gosh.
Larissa is the face of the deodorant brand Axe in Paraguay and at a later Paraguay game in the World Cup she was also seen with the word "Axe" written on her chest as advertising for the deodorant brand.

Following her rise to fame, Larissa matched the offer and promised that she would run naked (wearing only body paint in the colors of Paraguay) through Asuncion if Paraguay won the World Cup, or even if they reached the semi-finals by beating Spain. Paraguay eventually lost its match against Spain, but Larissa announced that she would fulfill her promise anyway. Apart from modeling and acting, Larissa has also participated in Bailando por un Sueño, the Paraguayan version of Dancing with the Stars. She is now dating with a third-division soccer player in Mexico.

-hanef h-

Wednesday, July 14, 2010

Paul the Octopus Bersara?


Tiada lagi ramalan sotong yang bernama Paul. Aha, bukan bersara untuk edisi world cup, tetapi untuk selamanya. Ini telah pun disahkan oleh Sea Life Oberhausen Aquariuam dimana tempat Paul ditempatkan. Paul masih lagi berada di sana sebagai haiwan peliharaan yang dapat dilihat oleh pengunjung yang berkunjung ke Sea Life Oberhausen. Sebelum ini, Paul telah meramal 8 perlawanan world cup, 7 daripadanya merupakan perlawanan  pasukan Jerman. 


-hanef h-

Sunday, July 11, 2010

Travel : Bintulu,Sarawak. Part III&IV

Day 3:
Ini antara kawasan yagg menarik di dalam UPM Bintulu.


Tidak sah sekiranya ke negeri orang dan tidak membeli cenderahati (:



Ini pulak, konon² wondergirl Sarawak la. Mereka menyanyikan lagu 'Nobody'.
Dalam bot tu tidak ada manusia. Yang ada cuma motosikal.

Day 4 (Final Day)
Inilah Pasar Utama Bintulu. Bersebelahan dengan pasar ini, terdapat kawasan jualan yang dipanggil Pasar Tamu.
The world of Banana's
Ikan Terubok masin. Seekor ikan ni berharga dalam RM9-15 ringgit.

Akhbar harian masyarakat Bintulu.
Tak pasti apa namanya. Tetapi, cara pembuatannya sama seperti membuat ketupat cuma saiz nya sahaja yang kecil.
Aha, aku tertarik dengan style rambut brother ni. Pelik betul. Macam mana la dia terfikir nak buat hairstyle macam ni kan.. haih...
At the top layer of cloud... Bumi itu bulat..
Tiba² muncul cahaya matahari ketika ni.. nice.. (:
Aku tertarik dengan gambar ni semasa membaca magazine yang disediakan oleh MAS.
The stewardess. Sory, terfokus di kerusi pulak.. hehe 
Finally, we arrived back to semenanjung.. (:




And all of this because of you my lovely brother, Hanif Hayyi Hanafi (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Link Exchange:

Sponsored By :