Powered By :

Followers

Wednesday, February 24, 2010

Pictures collection on sem break.

 
early in the morning..

the engagement ring.
 
  
  
 

Thursday, February 18, 2010

Todays planning.

Rite today, I plan for going to Jabatan Imegresen to claim my passport. ahaha. Before that, I need to go to Perodua for car services. Dad's Viva need to change it ABS. So, stop at Perodua and ask Ben to pick me up at there. Then we going to Jabatan Imegresen. After that, i dont know yet what plan to do. Maybe going to Gambang Waterpark la if my friends suma on nk pegi. Oraite then. ~ :)



Picture of the day:
Awan cerah hari ini. :)

Monday, February 15, 2010

CNY

First of all, Happy Chinese New Year to Buddha religion or to those yg merayakannya. But for me, this CNY need to keluar² peluh sikit sbb ada my sister engagement. Everything done well and really great. Till nite, kitorg ade bbq n birthday celebration to ayie n abg zahir yg menyambut birthday dyorg the same day with CNY. Mak jugak belikan kek utk my birthday n dad which is on last 8 Feb. My cousin, acuwa buatkan kek khas utk anak nya sufian n syahmi. Owh ya, ada lagi. kek abg zahari n my mak ngah pun ada. birthday dyorg one day after CNY. Mimi pulak ada buatkan kek utk naim. Birthday naim awal sikit dari aku. So, sambil membakar ayam n siakap, kitorg pn dapat makan kek birthday. Aha, how about the present? ngee~ I got a pair of socks and inside it, ada note from mum said "PASSPORT. Pls claim it at Jabatan Imegresen when ure ready" Aha! sgt great birthday present kali nie. mmg x expect pn dpt present mcm nie. hehehe.. Then I ask to mum, y i have to get the passport? Was it for my further study? haha. No lah.. mum said "klau nk further blm tentu dpt pegi lagi. ni yg confirm dpt. Mak nk bg anef ikut mimi pegi Jakarta nnt after final exam." hahaha. yeeba buddy! dpt pegi Jakarta rupe nye. Btw, thx mum n I really appreciate it. :) Love u. :)


*Picture will be upload later.

Tuesday, February 2, 2010

Motor Trader

Aha, tiba² je berangan nak beli kereta. Ada la 2 3 kereta idaman aku yang ada dlm angan² tadi.. haha.. tp yg lain? haha. ntah kemana.. takpe, nnt blh berangan lagi.. hehe...

\
  
  
  
EG6
Kete nie mmg favorite aku dlu lagi. memandangkan harga EG6 nie lagi murah dari EK9, so aku letak dy at top as kereta yg mungkin aku akan miliki suatu hari nnt. haha. xtau kenapa, bg aku kereta nie cool gler..

  
EK9
Ahah, yg nie pulak market price still tgh high. Cun mmg cun. Tp depend on budget la kan. Klau da lambat sgt kumpul duit bru dpt beli ek9 nie, baik aku cari kereta lain. haha. So, antara kereta lain yg aku prefer:

  
  
mini cooper s
xtau kenapa tiba² aku blh minat kereta ni. Maybe after aku nampak sebuah mini cooper nie di petronas ampang around two month ago mmg nice giler. body kit cantik. nnt aku msk kan pic nya. still in phone.

 

mazda RX7veilside
Beralih kepada mazda pulak. Sebenarnya baru terlintas di kepala aku nk pakai mazda model RX nie sbb ada org cakap roadtax nye murah. betol ke? rx7 mmg cun di tambah pulak dgn bodykit veilside ni. mmg nmpak garang.
  
 
mazda RX8
Kenapa aku suka rx8 nie pulak sebab kete nie sport car yg road tax nye pun rendah n pintu belakang nya yg sgt unik. 


 Demikian lah angan² angan² yg mungkin akan kesampaian suatu hari nanti.... :)

Monday, February 1, 2010

weekend story...

Haih.. mcm² cerita about last weekend.. Bila scootoo bertemu colony, mcm tu lah jadi nya.. actually stiry bout last weekend afan dah story at his blog.. so aku just link kan aje post entry pasal tu di sini.. "afan's blog" Dlm story² yg afan dah cite tu, ada yg dia x cite lagi.. ahahaha.. first psl, 'Kecak Besi'! hahaha. ape kecak besi nie? haha, sebenarnya kecak besi nie berasal daripada perkataan Kecik Besa from adnan sempit film. Tp telah di olah oleh professor afan jadilah kecak besi. hahaha. Aha,klau berbual dgn dia tu mmg x ingat dunia la. sampai after hantar sya, mizi pn terpaksa ikut jalan salah gara² aku ngn afan berbual. haha. sorry dude. To mizi, thx coz tumpang kan aku. x lupa jugak kpd mal yg tumpangkan aku sampai ayer keroh. karok dgn lu style la my man! haha. Plan ke kl kali nie mmg btl² happening la sbb ramai then a lots of place yg aku pegi.. Afan, anep, mizi, mosen, yus, dhob, sya, yuya and a little bit link with api n kie. aha! There are some picture and i'll upload it later~

Bored day..

Aha, finally going back to segamat after 4days with my buddies especially to the long time no see; afan. haha. cha, umah sewa ko cool giler. Today suppose ade class at 8 to 10 then 2 to 4. Tp dua dua class cancel n i decided to do my assignment today. Tp ni pun x start lagi.. haha.. Sit alone at the library while waiting api, sya n the rest.. rasa mcm mau makan roti tampal! ahaha. dah lama x kena roti tampal ni.. Last weekend have a lot of memories n enjoyment. So, the story about this weekend i'll post in the new post later. gtg. They have called!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Link Exchange:

Sponsored By :