Powered By :

Followers

Monday, May 17, 2010

Adikku doktor, Aku Jururawat

   Dah seminggu cuti sem.. duduk rumah n gemokkan kan badan.. ahaa.. bgs la memandangkan aku mmg sgt kurus... Berbalik kepada tajuk blog aku, kelmarin (sabtu) aku ke Segamat.. Then my dad gimme a call bgtau atuk tak sehat.. I'm just wondering yg atuk x sehat mcm demam biasa la kot. Then after arrived at home, atuk dah tidur. Ayie (adik) ckp atuk tak boleh bgn n gerak.. Nak mandi pun, kene mak n ayah yang mandikan. He start to used pampers already.

   Keesokan hari nya (ahad) my mum pergi kerja sebab ada pendaftaran pelajar pre-medic di Shahputra. Suppose i have to go with my mum too. Tp kena cancel sebab risau ayie tak larat nak jaga atuk sorang². So, ayie n i have to mandikan atuk. Ahaha, never tot that i'll do this job before. So, grab the glove, cuci lah apa yg patut. The hardest thing is to pakaikan pampers utk atuk. Klau budak kecik senang lah kan. Tapi tak pe. I have to. Akhirnya aku berjaya pakaikan pampers utk atuk.. :) ayie pulak kene make sure atuk makan, n bg atuk ubat. Agak lama la atuk tido. After mandikan dia tu, ayie bg dia makan roti canai, tp dia makan sikit je. Then after mkn ubt, dia tido untill for. We already prepared for his lunch. But he didnt woke up yet. Aroun 4.00 pm, atuk woke up. Dia tak nak makan nasi. Just makan goreng pisang je.

   Mum n dad still not going back yet. Already 8.00 pm. Atuk need to go to toilet. Dia sakit perut. Duh. No idea what to do. So me and ayie again have to look after for atuk in the toilet. Done with that, atuk must eat nasi jugak sbb dah 2 hari dia x makan nasi. So, ayie suapkan dia nasi, then bg dia makan ubat. Cek tekanan darah dia, darah dia rendah. Maybe sebab kurang bergerak.

   Today, atuk dah mula bergerak kembali. Siap masuk bilik kejutkan ayie suruh buatkan air utk dia. Alhamdulillah... Semoga atuk terus sihat.. Buat adikku di Alexandria, cepat² lah pulang. Atuk nie degil sgt tak nak minum tea o. Asyik minum tea je. Bg Tea Ahmad pun dia tak nak.

  p/s: kepada cucu² di dunia nie, sayangilah datuk dan nenek anda semua jika mereka masih hidup. Aku hanya tinggal seorang saja datuk. So, he's my everything.. (:

8 comments:

hanif hafiz said...

sedih pulak bile teringat kt atok..apih balik taun lepas atok xdela sakit2 smpai kne pkai pampers..

jgelah atok elok2. apih sedeh jugak tak dpt jge atok macam ayie jge..

jammbush said...

ayie la org paling berjasa. mcm mana la keadaan dy tima abg kat kampus dlu.kene jg atuk sorg2. harap ke adik, hampeh.

hanif hafiz said...

anugerah mithali 2009/10

HANIF HAYYI HANAFI

cik ateen said...

hmm..ciannya..atok ko now dh sehat lom??or better then b4??
bgsnya hayyi tuh..
semoga atok ko cepat sembuh yer anep..
:)

syazwani said...

saya pon sedih baca ni wak. thank god ayie ade blh look after atok bile ayah n mak g keje kan? :)t ayie dah g belajar cm ne lah ae.. btw hope atok cepat sehat

jammbush said...

hope so dear..

NiZaM Limited said...

erm..bagusnye ayie..
org tua mmg perlukan jagaan drpd anak2 cucu2 dia. kalo kite dah jadi mcm diorg nnti..mesti kita harapkan bnda yg same.
jgn mcm dlm iklan raya tu..anak dia lakonkan balik bapak dia buat kat datuk dia tu.."ayah jgn lupa pakai pampers ye.."

Anonymous said...

good.calon cucu mithali neh.hahaha.that what we shud do actually.pray for your grandpa:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Link Exchange:

Sponsored By :