Powered By :

Followers

Monday, June 28, 2010

Wanita : Inginkan hairstyles bagaimana?

Seperti yang dijanjikan, entry seterusnya semestilah entry mengenai hairstyle bagi kaum wanita pula. Setelah berbagai pendapat yang diperoleh dari para blogger, apa kata kita dengar pendapat anda semua mengenai hairstyle perempuan pula (:
1) Fringe
Aha, ni style cutting fringe. Sebenarnya klau dilihat balik fringe style ni, ia nya seperti diadaptasi dari style rambut Abu Bakar Elah. Betol tak? (bahagian depan rambut di potong rata). hehe. Tapi, sedar tak sedar, hairstyle ni lah, yang selalunya menjadi trend masa kini. (:

2) Layered


Ok, yang ini pulak, seperti layered lelaki. Cuma layered perempuan ni lebih panjang. Rambut akan kelihatan lebih nipis.





3) Short
Short hair cut ni sesuai bagi perempuan yang sukakan cara hidup yang mudah dan simple. Tak silap aku, short hair cut ni ada mcm² nama seperti shag, short bang dan mcm² lagi la. Style rambut macam Paris Hilton tu tak silap aku contoh hairstyle short bang.Tapi kan, dalam banyak² short hairstyle ni, mestila aku paling suka style rambut agnes sayang ku. hehe.
Tengok, bukan main comel lagi hairstyle agnes ni dalam sinetron Jelita dulu kan? hihik! Love you baby. (:

4) Celebrities
Aha, ini pulak antara contoh hairstyle² celebrity di barat.
Opps!
Tggu, ada lagi.. hehe.. yang ini mungkin akan menjadi trend sekarang. Mungkin virus nya belum menular ke Malaysia dengan teruk lagi,.. hehe.
|
|
|
|
Aha, siapa lagi kalau bukan artis si cantik molek gebu ni. Katy Perry! hehe. :D

Jadi, apa pendapat anda pula kali ni? Hairstyle yang mana menjadi pilihan anda? Adakah hairstyle wanita lebih menarik dari hairstyle lelaki? ;)


Thursday, June 24, 2010

Lelaki: Inginkan hairstyle yang menarik?

Sekarang macam² style rambut ada. Macam² color ada. haha. Jadi, manakah pilihan anda? Jom kita tengok antara hairstyle² yang ada kat dunia ni. (:
|
|
|
|
1) Punk
2)Spikey



  
3)Layer







4)Asian style
5) Yang ni best. Justin Bieber punya style. hehe
Comel kan kembar Justin yg muka biru tu. Hehe. Comfirm girl&sup2 kat luar sana tgh marah. hehe
6) Tapi, fashion ni la yang paling laris sekarang ni.
 Hehe! :p 

So guys, yang mana fashion pilihan anda? hehe. women hairstyle akan dipaparkan pada entry seterusnya. :)

Wednesday, June 23, 2010

Inginkan jari yang menarik?


Sudah pasti ramai yang mementingkan kekemasan diri.Tak kira lah dari rambut hinggalah ke hujung jari. Namun yang pasti, ada juga yang terleka dalam melakukan kekemasan diri. Saksikan gambar dibawah. Adakah anda inginkan tangan seperti ini?
|
|
|
|
|
|
|
|

Haha, berhati2 lah ketika melakukan sesuatu. Gambar ini diberi oleh miszlullaby. Sekali tengok, dah macam roti kacang pun ada. Tak pasti apa punca insiden ini berlaku. Jadi, bagi anda di luar sana, berhati² lah ye (:


-hanef h-

Sunday, June 20, 2010

Nani Mentor 4 - Langit Ketujuh & Muhammad - Mariana





Aha,separuh akhir yang pertama bg rancangan mentor 4 telah pun berlangsung di dewan MBSA 2 Shah Alam. Sudah pasti anda semua pun menonton persembahan mereka. Tapi iklan, tukar channel world cup. hehe. Persembahan yang ditunjukkan oleh para peserta sangat memuaskan. Disini, saya mahu berkongsi bersama anda lirik lagu Langit Ketujuh yg dipopularkan oleh Sharifah Zarina dan juga lirik Maria Mariana yang dipopularkan oleh Slam dinyanyikan oleh Muhamad dan mentornya, Ziana Zain.


Sharifah Zarina - Langit Ke 7
Dulu kau pernah berkata
Andai kata kita bercinta
Akan kau bina mahligai
Yang terapung dilangit ke tujuh
Sememangnya seakan
Khayalan belaka
Aku tak percaya
Kata-katamu hanya mimpi
Di siang hari
Kemarau panjang
Berpanas jua
Berteduh tidak
Hati kecil tak memahami
Mahligai itu ada di syurga
Terangilah mata hati
Agar dapat ku mengerti
Kataku bukan mimpi
Di siang hari
Berpanas tidak
Berteduh jua







Slam - Maria Mariana
Kejujuran hati mu oh... Maria
Melambangkan agungnya seorang wanita
Mencurah kasih
Menabur sayang
Tiada meniti batasan

Di sebalik naluri Mariana
Yang memendam cemburu dan curiga
Walaupun kasih amat mendalam
Hatinya masih jua resah

Maria oh Mariana
Kekalutan masih jua melanda
Walaupun jiwa masih serupa
Di manakah nanti penghujungnya

Maria oh Mariana
Jalinan kasih dua jiwa
Bila gelora ribut kan reda
Bersama tabah menghadapinya

( solo )

Di suatu hari
Jalanan hidup ini
Akan haluannya sendiri
Di situ nanti kan abadi
Cinta kekal untuk selamanya

Saturday, June 19, 2010

Keputusan Perlawanan England vs Algeria


Apa dah jadi?
England 0-0 Algeria

Itu lah kesudahan perlawanan England menentang Algeria yg terikat seri tanpa jaringan. "Meskipun England bermain baik atau buruk, England tetap akan menang". Itulah kata² Wayne Rooney sebelum memulakan perlawanan. Jelas sekali kenyataan yg dikeluarkan oleh Rooney itu tidak tepat.
Sepanjang perlawanan Rooney dilihat tidak begitu bersemangat kerana kurang disokong oleh jentera tengah pasukan England.
Rooney hampa kerana tidak mendapat banyak peluang.

David Beckham juga dilihat begitu kecewa dengan corak permainan pasukan England pagi tadi.
Beckham turun ke padang untuk menyokong rakan sepasukannya dengan memakai suit.

"Capello, apa sudah jadi?" Strategi Capello jelas sekali menurunkan mutu permainan skuad England. Heskey tidak sepatutnya diturunkan. Defoe sepatutnya diturunkan lebih awal.
Inilah dia Capello yang berasal dai Italy. Nak Italy menang ke sampai buat England jadi mcm ni?

Kepada pasukan England, semoga mendapat rentak permainan sebenar ketika bertemu Slovenia minggu depan.

Friday, June 18, 2010

Aktres Porn dedah ada anak dengan Tiger Wood?





    
MIAMI, Amerika Syarikat (AS) - Hasrat Tiger Woods untuk melupakan skandal seksnya sekali gus membina hidup baru tidak kesampaian apabila seorang aktres porno, Devon James tampil mendakwa bintang golf No. 1 dunia itu adalah bapa kepada anak lelakinya yang berusia sembilan tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Baru-baru ini, Devon James, perempuan simpanan terakhir yang dikaitkan dengan bintang golf itu menyatakan, dia menjadi kekasih gelap Woods semasa berusia 19 tahun.

Pelacur tersebut yang kini berusia 29 tahun dan telah menjadi seorang bintang filem lucah, memberi nama budak itu Austin T dan bertegas bahawa singkatan tersebut diberikan sebagai penghormatan kepada Woods.
Menurutnya, dia pernah memberitahu Woods, 34, mengenai anaknya enam tahun selepas dilahirkan semasa dia ditempah oleh bintang golf itu untuk perkhidmatan seks dengan bayaran AS$2,000 (RM6,535) semalam.
Namun, James kecewa kerana Woods memberitahu bahawa dia tidak mahu berjumpa dengan anaknya itu.
Aktres lucah tersebut bagaimanapun, tidak pernah menjalani ujian asid deoksiribonukleik (DNA) bagi membuktikan dakwaannya.


James adalah wanita kedua yang dilaporkan mempunyai zuriat dengan Woods setelah satu dokumentari rangkaian televisyen Channel 4 di AS mendakwa seorang wanita berusia 47 tahun, Theresa Rogers melahirkan anaknya pada 2004.

Bintang golf itu yang sebelum ini memohon maaf kepada isterinya, Elin Nodegren 30, berhubung skandal seksnya kini giat melakukan persiapan bagi menyertai kejohanan Terbuka AS di Pebble Beach, negeri California pada minggu ini.


sumber:kosmo

Thursday, June 17, 2010

Apa itu " Vuvuzela " ?





    

Ini lah VUVUZELA! (:
 
Inilah dia Vuvuzela!. haha. Kalau anda semau perhatikan pada setiap perlawanan di piala dunia, ada bunyi macam bunyi lebah tu, sebenarnya bunyi itu terhasil dari alat muzik ini. Sangat unik sebenarnya dan bagi mereka yang mampu meniup nya selama 90 minit sahaja dibenarkan masuk ke stadium untuk menyaksikan perlawanan piala dunia. Hehehe.. Tak da lah.. Tipu je.. hehe.. Tapi, if sesiapa tau di Malaysia kat mana ada jual Vuvuzela ni, bagitau ye.. nak simpan sebagai koleksi.. hoho..
  Tapi, di sesetengah shopping mall, ada sign khas untuk Vuvuzela ni:



Hehe, mau pecah gegendang telinga org if Vuvuzela ni di tiup dalam shoppping mall. :DD


-hanef h-

Wednesday, June 16, 2010

Apa kelebihan Astro?





    

Nak dijadikan cerita, ni la kelebihan Astro kepada org yang tak ada Astro.Oh RTM, anda membuatkan peminat Brazil yang tidak mempunyai Astro putih mata pagi tadi.


1) Channel lagi banyak dari pengguna yang tak menggunakan Astro.
2) Harga pakej tidak lah terlalu melampau. Berbaloi dengan channel yang diberi mengikut pilihan pakej.
3) Untuk peminat AF, trek selebriti, sehati berdansa, raja lawak, spontan ke dapat la selalu tengok. Tak perlu ke rumah orang lain.
4) Dan untuk peminat bola, boleh la menonton perlawanan² menarik. Nak² time piala dunia ni.


Kepada RTM, tolong la kasihani kepada rakyat Malaysia yang tidak mempunyai Astro. Penat menunggu hingga jam 2.30, tetapi perlawanan ulangan yang disiarkan. Tak hairanlah if RTM tak nak siarkan perlawanan bukan pasukan favorite. Tapi, ini Brazil. Baru nak saksikan aksi Samba. If pengacara anda tidak mahu mengacara sehingga ke jam 4.30 pun tidak mengapa. Kami hanya mahu perlawanan disiarkan. Tidak perlu ada pengacara pun tak mengapa. 


-Luahan org tak ada Astro yang membuat permohonan pemasangan Astro tetapi di reject sedangkan bayaran akan dilakukan secara peribadi-

Tuesday, June 15, 2010

Justin Bieber gets wet with Kim Kardashian?





    

The teen singer is in the Bahamas doing a photo shoot with KIM KARDASHIAN - in the sea.
The pair were snapped walking onto the shore, hand-in-hand, before having a water fight.
They are both staying at The Cove Resort at the luxurious Atlantis on Paradise Island which is sure annoy the loopy contingent of Bieber's burgeoning fanbase. 


Sorry, Justin Bieber fans. Seems your boy is still hanging out with Kim Kardashian. Aha!

"Photoshoot on the beach ... ummmm yeah. I told her to watch out ... I love my fans," Bieber, 16, wrote on Twitter.

Kardashian, 29, then posted her own photo showing her running her hands through Bieber's famous locks. "My dream! I messed up Justin Bieber's hair!!!" she Tweeted.

Some Bieber fans will surely get riled up by the images, having already strongly objected to Bieber's friendship with Kardashian after they met at the White House Correspondents' dinner in May.

Kardashian, who admitted to having "Bieber Fever" at the time, said she even received death threats. Bieber tried to calm things down, calling Kardashian "a very sexy friend but a friend. No need 4 threats. Let's all be friends and hang out often."

I'm sure that you guys and babes get drools with this hot story! aha! :D

-hanef h-


source: www.thesun.co.uk, www.people.com

Sunday, June 13, 2010

Art of Tattoo




Best ke tattoo nih? Btw, tattoo ni adalah haram for muslim. Nak cerita pasal tattoo ni sebab its ART! Di barat, sebuah syarikat tattoo terkemuka iaitu MIAMI INK TATTOO merupakan sebuah syarikat yang begitu laris menghasilkan tattoo di kalangan peminat tattoo. Di bawah ada beberapa design Miami Ink Tattoo:









Tak ramai yang boleh berfikir untuk membuat design seperti design tattoo. Jadi tak hairan lah ramai artis Hollywood menggunakan tatto sebagai aset untuk menarik perhatian public. So, jom tengok tattoo² selebriti hollywood. (:

David Beckham

Angelina Jolie




Megan Fox




Travis Barker (Blink 182)





Wow, sangat meriah kan. Its a life of art. Enjoy the pictures guys. (:

p/s: All pictures are only for view the art of tattoo. Bukan untuk menyanjungi ataupun taksub kepada tattoo. So, keep it positive yea. 

-hanef h-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Link Exchange:

Sponsored By :