Powered By :

Followers

Thursday, June 17, 2010

Apa itu " Vuvuzela " ?





    

Ini lah VUVUZELA! (:
 
Inilah dia Vuvuzela!. haha. Kalau anda semau perhatikan pada setiap perlawanan di piala dunia, ada bunyi macam bunyi lebah tu, sebenarnya bunyi itu terhasil dari alat muzik ini. Sangat unik sebenarnya dan bagi mereka yang mampu meniup nya selama 90 minit sahaja dibenarkan masuk ke stadium untuk menyaksikan perlawanan piala dunia. Hehehe.. Tak da lah.. Tipu je.. hehe.. Tapi, if sesiapa tau di Malaysia kat mana ada jual Vuvuzela ni, bagitau ye.. nak simpan sebagai koleksi.. hoho..
  Tapi, di sesetengah shopping mall, ada sign khas untuk Vuvuzela ni:



Hehe, mau pecah gegendang telinga org if Vuvuzela ni di tiup dalam shoppping mall. :DD


-hanef h-

6 comments:

arang67 said...

bli kat jementah la.

Matt said...

oo ade jual kat mesia ek..

+akufobia+ said...

berapa ek?

NiZaM Limited said...

ni la masalahnye yg jadikan world cup kat afrika ni tak menarik..culture tuan rumah mmg tiup benda jadah ni je..kalo korg perasan time gol pon mcm xde perasaan..banned ketuk2 sume takde nak kasi kecah..bunyi hoonn ni je..adehh..lemah den..

[z@ck] said...

aku ingat venezuela tadi..
=P

jammbush said...

haha tu la pasal. tu la, different place with the different culture kan (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Link Exchange:

Sponsored By :