Powered By :

Followers

Thursday, July 29, 2010

Axe Commercials

Below is some of AXE Commercial that you never seen in your television. Enjoy it guys. (:






























Axe bring the attraction of women to the guys! aha :D

Wednesday, July 28, 2010

Pameran Keranda: Tradisi & Misteri


Pameran Keranda: Tradisi & Misteri di Muzium Negara, Kuala Lumpur bermula dari 1 April hingga 31 Ogos 2010.



Keranda kayu balak berusia lebih 1,000 tahun yang pernah digunakan oleh masyarakat di Sabah dan keranda Salong yang digunakan oleh masyarakat Sarawak adalah antara tarikan yang disediakan bagi membawa orang ramai ke pameran keranda yang akan berlangsung di Muzium Negara dari 1 April hingga 20 Jun ini.
Selain keranda berusia lebih 1,000 tahun yang bermotifkan kehidupan manusia dan alam semula jadi masyarakat Sabah, 28 buah lagi keranda lama dari pelbagai kaum di Malaysia dan rantau ASEAN iaitu Indonesia, Thailand dan Filipina akan turut dipamerkan.
Ketua Pengarah Jabatan Muzium Negara, Datuk Ibrahim Ismail berkata, pameran keranda itu bertujuan memberi pendedahan buat orang ramai mengenai kepercayaan, adat serta amalan masyarakat lain khususnya dalam upacara pengebumian.






"Kami ingin memberitahu pengunjung mengenai cara-cara pengebumian serta kepercayaan yang diamalkan oleh masyarakat dahulu, di mana perkara seperti ini tidak diketahui oleh masyarakat masa kini,” katanya dalam satu persidangan media mengenai pameran keranda itu di sini hari ini.

Beliau berkata, keranda moden bersalut emas yang digunakan oleh masyarakat Cina yang bernilai hampir setengah juta ringgit akan turut dipamerkan tetapi hanya selama tiga hari mulai 1 April.
Pameran itu dibuka setiap hari bermula pukul 9 pagi hingga 6 petang. Apa lagi, jom beramai ramai kita ke sana! (:

Friday, July 23, 2010

Betul ke?

Tengah syok² cari gambar² pelik, tiba² terjumpa gambar ni :


Mak aih, besar nya ular ni. Pape pun, BETUL KE?

Wednesday, July 21, 2010

"LENSA BURUK, THE CONTEST"

Berikut adalah syarat-syarat penyertaan "Lensa Buruk, The Contest " :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur.

2. Hendaklah mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda.

3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan.

4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com

5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.

6. Hanya satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang di edit secara melampau tidak akan di layan. Ini pertandingan tangkap gambo ye, bukan pertandingan graphic design. =P

7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 mega pixel dan 2 mega pixel 1.3 megapixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalah dilarang sama sekali.

8. Pastikan tajuk entri anda ialah, "LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :

Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam ( contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......



-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-

9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas.
10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan updates kan setiap penyertaan di dalam entri ini. :) Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. :)
Tajuk foto : Jika manusia buta, kita boleh mendermakan mata. Jika haiwan buta sebegini? apa yang boleh kita lakukan?

Model Telefon Bimbit : Nokia 6500



Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana perkataan Lensa Buruk itu sendiri melambangkan minat Ti Anne di dalam fotografi yang ingin dikongsi bersama peminat fotografi diluar sana tanpa merasa tinggi diri atau pun professional. It is the art of photography. (:








"IT'S NOT ABOUT THE CAMERA,
ITS ABOUT HOW YOUR HEART LOOK THROUGH IT "
-Ti Anne- *I love this quote Ti Anne. (:

So, ini antara 5 orang rakan blogger yang dirasakan berbakat:
2) Afan
3) Ejum
5) Telor

Lets join the contest guys. Its so easy. RM30.00 waiting for you. (: 


Saturday, July 17, 2010

Larissa Riquelme the hottest Paraguay model?

Larissa Riquelme or her true name is Larissa Mabel Riquelme Frutos was born on 22 February, 1985. She is a Paraguayan model and actress at the city theatre in Paraguay capital. In 2010, she become the best paid model in Paraguay. 

During FIFA 2010 World Cup, Larissa be a supporter of Paraguay national football team and the club Cerro Porteno. She was first pictured in international media celebrating a goal during the game between Paraguay and Italy with her mobile phone between her breasts. Gosh.
Larissa is the face of the deodorant brand Axe in Paraguay and at a later Paraguay game in the World Cup she was also seen with the word "Axe" written on her chest as advertising for the deodorant brand.

Following her rise to fame, Larissa matched the offer and promised that she would run naked (wearing only body paint in the colors of Paraguay) through Asuncion if Paraguay won the World Cup, or even if they reached the semi-finals by beating Spain. Paraguay eventually lost its match against Spain, but Larissa announced that she would fulfill her promise anyway. Apart from modeling and acting, Larissa has also participated in Bailando por un SueƱo, the Paraguayan version of Dancing with the Stars. She is now dating with a third-division soccer player in Mexico.

-hanef h-

Wednesday, July 14, 2010

Paul the Octopus Bersara?


Tiada lagi ramalan sotong yang bernama Paul. Aha, bukan bersara untuk edisi world cup, tetapi untuk selamanya. Ini telah pun disahkan oleh Sea Life Oberhausen Aquariuam dimana tempat Paul ditempatkan. Paul masih lagi berada di sana sebagai haiwan peliharaan yang dapat dilihat oleh pengunjung yang berkunjung ke Sea Life Oberhausen. Sebelum ini, Paul telah meramal 8 perlawanan world cup, 7 daripadanya merupakan perlawanan  pasukan Jerman. 


-hanef h-

Sunday, July 11, 2010

Travel : Bintulu,Sarawak. Part III&IV

Day 3:
Ini antara kawasan yagg menarik di dalam UPM Bintulu.


Tidak sah sekiranya ke negeri orang dan tidak membeli cenderahati (:



Ini pulak, konon² wondergirl Sarawak la. Mereka menyanyikan lagu 'Nobody'.
Dalam bot tu tidak ada manusia. Yang ada cuma motosikal.

Day 4 (Final Day)
Inilah Pasar Utama Bintulu. Bersebelahan dengan pasar ini, terdapat kawasan jualan yang dipanggil Pasar Tamu.
The world of Banana's
Ikan Terubok masin. Seekor ikan ni berharga dalam RM9-15 ringgit.

Akhbar harian masyarakat Bintulu.
Tak pasti apa namanya. Tetapi, cara pembuatannya sama seperti membuat ketupat cuma saiz nya sahaja yang kecil.
Aha, aku tertarik dengan style rambut brother ni. Pelik betul. Macam mana la dia terfikir nak buat hairstyle macam ni kan.. haih...
At the top layer of cloud... Bumi itu bulat..
Tiba² muncul cahaya matahari ketika ni.. nice.. (:
Aku tertarik dengan gambar ni semasa membaca magazine yang disediakan oleh MAS.
The stewardess. Sory, terfokus di kerusi pulak.. hehe 
Finally, we arrived back to semenanjung.. (:




And all of this because of you my lovely brother, Hanif Hayyi Hanafi (:

Monday, July 5, 2010

Nuffnang : Buffered Earning & Metered Earning

Satu buffered dah jadi metered. huhu. Hope nuffnang dapat ganti buffered yang baru ye. (:

Sunday, July 4, 2010

Travel : Bintulu,Sarawak. Part I&II

 
Since last friday, I was in Bintulu for my brother study registration at UPM Bintulu. Bintulu is a coastal town. It is about 650km from Kuching and 202km from Miri. Furthermore, Bintulu is a central gateway to tourist spots like Bakun Resort, Niah Cave and so on. Here, I provide to all of u with some of pic that I got at Bintulu. (:
Day 1:
Petronas worker maybe. hehe
The structure of KLIA
Boeing 737. Delayed 20minutes to Bintulu.
Aha, this going to be when need to wait for a long period of time.
The clouds. (: Love it.
Bintulu Airport.

Day 2:
Unique stone.
Filling the form.
Arigato.
The warehouse of knowledge.
Queen of ant inside it.Below show where the hole located.
At the tree.
Natural beauty.
From the hotel.View of Bintulu.

Enjoy the pictures guys. Wait for the next part of Bintulu yea. (:

Friday, July 2, 2010

nuffnang : buffered earning meningkat.







Amin.. After tak sangka buffered earning ni melekat di blog ku.. Bermula dengan minggu lepas, aku just dapat dua buffered earning iaitu digilive n internet explorer (ronnie).. dan sambil tu jugak, aku try tgk keyword and refferer.. dapat la jugak tau siapa yang selalu click betol².. huhu...
okay, ini adalah BE aku untuk minggu ini  (:
Hasilnya, BE meningkat menjadi empat! aha! :D Kepada rakan² yang belum mendapat BE, jangan give up ye.. One day, giliran anda pula... (:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Link Exchange:

Sponsored By :