Powered By :

Followers

Monday, August 16, 2010

Barrack Obama setuju masjid dibina di New York beserta video.

President Amerika Syarikat, Barrack Obama bersetuju pembinaan masjid di lakukan di New York. Apa yang menjadi kontroversi ialah apabila masjid itu akan dibina berdekatan dengan bekas tapak tragedi 11 September iaitu berhampiran dengan bangunan World Trade Center.
Barrack Obama berkata kepada media, "Muslim juga mempunyai hak untuk mengamalkan agama mereka di sini seperti penganut agama lain."
Syarikat yang bertanggungjawab untuk membina masjid itu  telah merancang untuk membina sebuah bangunan 13 tingkat sebagai Islamic Community Center.
Ada beberapa penduduk di New York bersetuju dengan tindakan Obama itu dan ada juga yang menuding jari dan berpendapat pembinaan masjid itu perlu dijauhkan sedikit dengan tapak bangunan WTC. Namun apa yang pasti, umat Islam di Amerika Syarikat sudah pasti menganggap ini sebagai satu perubahan baik yang dibawa oleh Obama. Saksikan video sidang media Barrack Obama.

3 comments:

ejum said...

bgus lar macam tu... :)

hentakbelipat said...

still ragu2 dn mnde nih..i mean yes bnde baik buat masjid but sejauh mane kesucian masjid tu dijage nnti...ditengah2 bndr NY..mcm2 boleh jadi..

akubiomed said...

Tak patut takut pada islamophobia kerana islam itu bukan ektremis kerana agama islam itu mudah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Link Exchange:

Sponsored By :