Powered By :

Followers

Monday, May 23, 2011

exhausted!


Haih, i'm freakin tired right now! seriously.. lost appetite to eat.. dunno why.. today, student punya la ramai datang ke counter to pay their debt. If not, they cant sit for exam. So, dah mcm ada kenduri dah at finance dept ni. Then today ada jamuan minum petang utk kelab Shahputra. So, all their staff involve. Paling best when my mum arrange kan makan untuk jamuan tu n she tot jamuan tu esok. Nasib baik lah, one of my mum's friend yg pergi kerja dgn us pagi tadi ask my mum again about jamuan tu.. After mak dapat tau jamuan tu today, memang boleh nampak perubahan yang berlaku keatas muka my mum. haha! Suppose, my mum dah order roti jala from Mimi (my aunty) utk tomorrow la konon nya. Suddenly after dah tau yg jamuan tu today, ape lagi, kelam kabut la dy call mimi. Then mimi ckp memang tak sempat nk siapkan roti jala tu sbb nk buat roti jala is quite complicated. So, bincang punya bincang, tuka la roti jala kepada laksa. Haha. Okey, end dah satu problem. The  next problem is, about kuih! Pasal kuih ni pulak, my mum decide to serve "Kuih Kepai" utk jamuan tu. Pernah dengar tak nama kuih kepai tu? hehe. Kuih kepai ni diperbuat dari kelapa if i'm not mistaken. xpe, nnt tgk pic kat bawah. :D So, kuih kepai ni blm siap lagi di shape kan. Then, b4 pegi keje tadi, kene la bawak adunan kuih tu dgn bahan² yang lain. Klau x, emm.. mmg x makan la kuih tu utk jamuan petang ni.. So, sampi je ofis td, me n mum keluar semual heading to my cousin house. Kat sana, dengan berkemeja, tie lengkap, berstokin, haha, terpaksa la tolong buat kuih tu! haha! mood nk buat kerja dah xde since dapat buat kuih sambil tengok tv. And mak pulak, buat kuih sambil jawab call dari parent pre-medic student yg akan buat persediaan ke Timiur Tengah di Shahputra. Memang x putus2 call. Kesian pulak tgk my mum.. Dengan bantuan my cousin, siap la jugak kuih tu. Tapi sakit pinggang pulak sbb duduk lama sgt! :( Then going back to office. Now, mereka tgh berjamuan n i just sit at my place. (: Hmm, my next post, i think i wanna share about down sindrom. Till then.
okey, ni lah kuih kepai tu ;) left side tu debu² utk kuih tu and ada kat atas tu yg dah siap shape n dah letak debu (: ohoi, ticket ke perth is just for RM469. yawn! jum!

okay, shape yg ni pulak different sket. hehe. xde keje.:p
-hanef h-

3 comments:

mukhsin said...

aku bg modal t kau jual kat puncak tau nep..

h n f h f z said...

hehe..mak bz sangat tu sampai tak ingt jamuan..macam mana la mak bile dah tua nanti..kesian plak..

jammbush said...

mosen, boleh je. aku mmg suke org bg2 modal ni..
apih: mak bkn terlupe, tp slh info. dy ingt the next day..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Link Exchange:

Sponsored By :